Cucurella ha jugat a alt nivell aquesta temporada al Brighton
Cucurella ha jugat a alt nivell aquesta temporada al Brighton
Futbol

Marc Cucurella fitxa pel Chelsea i es converteix en el futbolista català més car de la història

El Brighton confirma que és la quantitat més elevada que ha percebut mai per un jugador

Redacció Esport3Actualitzat

Marc Cucurella ja és jugador del Chelsea a tots els efectes després que aquest divendres, tant el club londinenc com el Brighton han confirmat un traspàs que feia dies que es cuinava. Aquest acord podria permetre el lateral d'Alella debutar amb el seu nou equip fins i tot a la jornada inaugural de la Premier, aquest dissabte al camp de l'Everton.  

 

 

Cucurella, de 24 anys, ha firmat pel Chelsea per 6 temporades per una quantitat astronòmica que cap part no ha volgut confirmar, tot i que el Brighton sí que ha especificat que és la més alta que ha percebut mai. El club de les gavines rebrà una quantitat aproximada als 65 milions d'euros (+8 en variables segons algunes informacions), dels quals un 2,5 % anirà a parar al Barça i un 0,5 % a l'Espanyol, en concepte de drets de formació.

El català amb un traspàs més alt

L'exjugador d'Espanyol i Barça, en qualsevol cas, s'ha convertit en el futbolista català per qui més s'ha pagat al llarg de la història, a molta distància - almenys 26 milions - del segon classificat, un altre maresmenc com Cesc Fàbregas. El seu traspàs de l'Arsenal al Barça va costar 34 milions el 2011 i, casualment, el seu retorn a Anglaterra tres anys més tard el fa ocupar també la tercera posició del rànquing. També hi havia el Chelsea pel mig, que es va gastar 33 milions en el nou crac del Como. Aleshores pagava el rus Abramovitx, ara el nord-americà Boehly.

Tanca la llista dels 15 catalans més cars, el moviment que va portar Jordi Alba del València al FC Barcelona per 14 milions. En sis de les operacions, el club blaugrana es troba en el paper d'emissor o, sobretot, el de receptor.

Anar al contingut