Imatge dels multicinemes Atlàntida, situats al centre de Manresa (Foto:ACN)
Imatge dels multicinemes Atlàntida, situats al centre de Manresa (Foto:ACN)
Manresa

Multicinemes Atlàntida de Manresa tanca després de 35 anys

La ciutat perd el cinema del centre de la ciutat a causa de la davallada d'espectadors.

RedaccióActualitzat
La pujada de l'IVA està fent molt mal a tots els sectors culturals, i, en aquest cas, el cinema està patint una estocada mortal, sobretot els cinemes populars. Això provoca precipitar el tancament de negocis que ja eren inviables.

És el cas dels multicines Atlàntida de Manresa que avui tanquen les seves portes després de 35 anys d'activitat. Les quatre sales d'aquest multicinema eren les últimes que quedaven al nucli urbà de la ciutat. La notable davallada del públic ha fet que els resultats d'explotació hagin estat negatius i insuficients per mantenir les instal·lacions.

L'empresa Espectacles Padró S.L. va anunciar en un comunicat que aquesta situació "s'hagés vist agreujada a partir de l'1 de setembre, quan l'IVA s'incrementarà del 8% al 21% en el preu de les localitats" i, conseqüentment, lamenta que la clausura de les sales hagi estat "motivada únicament i estrictament per qüestions econòmiques". Sales que, per l'empresa, sempre han tingut una "consideració especial".

Tot i així, la continuïtat del cinema a la ciutat queda garantida als muticinemes Bages Centre, on hi ha 12 sales. A més, el mes de setembre començarà la instal·lació d'un nou sistema de projecció digital, que garanteix la màxima qualitat de visionat i so.
Anar al contingut