La calor rècord al Japó provoca més de 60 morts

Els japonesos viuen la jornada més càlida des que hi ha registres

Néstor GómezActualitzat

El Japó es troba sota una intensa onada de calor i avui la temperatura s'ha enfilat fins als 41,1ºC, valor mai registrat al país.

Aquest nou rècord de temperatura màxima s'ha assolit a la ciutat de Kumagaya, en la prefectura de Saitama, a un quart de tres hora local. Ha superat en una dècima l'anterior rècord de 41,0 ºC de Shimanto, al sud-oest del país, registrat el 12 d'agost de 2013.

Les temperatures tan sufocants es mantindran uns quants dies més i fins i tot la calor anirà a més a la meitat sud de Japó. A la capital, Tòquio, la temperatura màxima no es va quedar pas enrere i els seus habitants i turistes han hagut de suportar els 39 ºC.

Més de 200 persones a Yokohama van remullar els carrers de la ciutat per apaivagar la intensa calor, un ritual anomenat "uchimizu". A més, avui també és el primer dia de l'estiu del calendari asiàtic, que s'anomena "taisho". Algunes empreses han permès als seus treballadors treballar des de casa.

Segons algunes agències locals, la calor ha provocat més de 60 morts en la darrera setmana i més de 20.000 persones han estat ingressades en hospitals des del 16 de juliol.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut