Tarda amb alguns ruixats i tempestes

Alberto AlcántaraActualitzat

Dissabte vivim la segona part d'aquest fugaç canvi de temps, després d'un dissabte i una matinada de traca. L'ull de la pertorbació es mourà per la vertical de Catalunya, amb tendència a desplaçar-se cap al golf de Biscaia i reforçat per l'aire fred en altura. El moviment porta una situació canviant. Es mantenen actius els avisos del Servei Meteorològic de Catalunya per neu i estat de la mar.

Matinada i matí complicat

La matinada ha estat de pluja o neu, sobretot a les comarques del nord de Tarragona i sud de Barcelona, i amb una cota de neu que ha baixat per sota dels 500 metres en alguns punts. Mireu el paisatge que ha quedat.

Durant la tarda, el temps continuarà complicat amb ruixats al Pirineu i Prepirineu occidental durant la tarda. La cota de neu tendirà a pujar per damunt del 1.100 metres en general, només serà una mica més baixa cap al vessant sud. A la resta, no acabarà de fer net, i es desenvoluparan  alguns ruixats amb tempesta minsos a la Catalunya Central, a l'entorn del prelitoral o a ponent. El dia acabarà amb pluja i neu concentrada a l'Alt Pirineu.

Temperatures

La dinàmica de vents del sud portarà un ambient cada cop més suau. Les temperatures de primera hora han baixat en general, tret del Pirineu i alguns punts de l'oest, on han pujat. Les màximes seran més baixes per l'oest i el centre del país, mentre que pujaran cap a la costa i el prelitoral.  Tot i això, podran pujar una mica. Els extrems arribarien als 16 - 17º C.

El vent més destacat bufarà de sud i al Pirineu, amb cops molt forts a cotes altes, i també als dos extrems del litoral al final del dia.

I diumenge...

Els mapes indiquen una retirada més clara de la pertorbació, malgrat que no farà net del tot. Farà bastant  més sol i les temperatures diürnes pujaran de manera clara.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut