Pedra descomunal, de la mida d'una pilota de tenis

Va caure a Rubiols de Mora, a Terol, diumenge

Francesc MauriActualitzat

Una descomunal pedregada va afectar diumenge la població de Rubiols de Mora, a Terol. Abans de formar-se la cèl·lula tempestuosa, els mapes del temps indicaven amb bastant precisió que podia afectar algunes comarques. A l'hora de la màxima calor, la tempesta naixia al sud de l'Aragó i el Sistema Ibèric, i al seu pas per l'extrem sud-est de l'Aragó, a la frontera amb les comarques de Castelló, es mostrava violenta i severa.

 

La precipitació d'aigua a Rubiols de Mora va ser intensa. Van caure 20 l/m2 en 15 minuts, amb pedres de la mida de pilotes de tenis o ous de gallina.

Pedra de 7 centímetres de diàmetre.

Desenes de cotxes destrossats, teulades de vivendes i naus industrials perforades i, lògicament, arbres i petits conreus trinxats.

Va ser impossible salvar els cotxes de l'impacte de la pedra, perquè hi havia el risc de fer-se ferides importants o, fins i tot, morir. La pedregada amb els blocs de més pes, segons l'Organització Meteorològica Mundial, va ser a Gopalganj, a Bangla Desh, amb 1,02 kg. Les de diàmetre més gran, a Dakota del Sud, amb 20 centímetres.

Pel que fa al nombre de víctimes mortals causades per una pedregada, a principis d'aquest segle, a la Xina, 7 persones van morir per l'impacte de pedres com ous de gallina (semblants a les de Rubiols). El 1986, a Bangla Desh, cent persones van morir per una pedregada impressionant. Els animals no se n'escapen: a l'Índia, el 1888, 1.600 caps de bestiar van morir per la pedra.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut