Temperatures a 850 hPa per dimecres 22 de juliol
Temperatures a 850 hPa per dimecres 22 de juliol

Temperatures de baixa després de dimecres

Les temperatures poden tornar a repuntar la setmana que ve, amb un pic de calor que pot allargar-se fins dimecres. El cap de setmana vinent podríem tenir temperatures més normalitzades.

Néstor Gómez/Alberto AlcántaraActualitzat

L'estiu del 2015 farà història per la calor persistent i molt intensa arreu del país. Com diu la dita: "Pel juliol, beure, suar i la fresca buscar".

Des que la calor es va instal·lar a Catalunya, a partir del 20 de juny, la temperatura ha fet pocs passos enrere, en comptades jornades les màximes s'han situat per sota dels valors més normals per aquestes dates. Les temperatures extremes van tornar a principis de setmana a Catalunya a la plana de Lleida i a l'interior de les Terres de l'Ebre, amb valors de 40ºC a Vinebre i els 39,5 ºC a Seròs.

Pausa de l'onada de calor

Les tempestes del cap de setmana han suposat un alleujament momentani de la calor en alguns indrets. També ha baixat una mica la temperatura a 850 hPa. El resultat és que de divendres a dissabte, les màximes de 38 o 39º C han perdut territori, malgrat que hem conservat alguns valors puntuals d'aquesta magnitud. Diumenge està previst que pugin baixar una mica més. El Servei Meteorològic de Catalunya un nivell 1 (mínim ) d'avís per calor limitat a les comarques de Ponent i la Ribera d'Ebre.

Quant de temps durarà aquesta calor?

La calor canicular sembla que ja té data final. Els últims mapes del temps mantenen el pròxim pic de calor per dimarts o, a tot estirar, dimecres. Aquest és el mapa de temperatures a 850 hPa previst per dimecres a les 18 UTC:

Sota aquest panorama només calen dues coses: paciència i buscar els indrets propers més frescos o menys càlids. Ara bé, a partir de dijous, cal esperar un descens tèrmic que ens portarà a valors de calor més normalitzats fins a finals de mes, com a mínim.

 

Anar al contingut