La calor torna a valors més normals

Les condicions meteorològiques canvien aquest dimecres. La bombolla d'aire càlid es retira: fa calor, però una calor menys extrema. Apareixeran més nuvolades i entren en escena el mestral i la tramuntana.

Alberto AlcántaraActualitzat

Per primer cop en molts dies parlem d'un dia d'estiu "normal", sense les característiques extremes d'una onada de calor. De calor, en farà, però el descens de les temperatures màximes i mínimes serà gairebé general, i notable en molts casos. De tota manera, el Servei Meteorològic manté alguns avisos per temperatures altes.

Més nuvolades

El canvi de temps es notarà en els termòmetres i també en l'estat del cel. El sol continuarà dominant durant la tarda. La novetat és que la retirada de l'aire càlid permetrà el creixement de nuvolades d'evolució, tant al Pirineu com a les comarques d'interior del nord-est. La major part d'aquestes nuvolades no deixaran pluja, tot i que no es pot descartar algun ruixat puntual, com va passar ahir al Ripollès. També hi haurà alguns núvols baixos.

Apareix el vent

El vent també entrarà en escena. Des de la matinada i durant tot el dia bufarà la tramuntana a l'Empordà, moderada i amb algun cop fort. També ha aparegut el mestral a l'extrem sud de matinada. Reapareixerà al final del dia, però al migdia entraran marinades. Alerta amb els vents, que poden ser un factor decisiu pel que fa al risc d'incendi.

Les temperatures, avall

L'esperada davallada tèrmica no arribarà a tot arreu de la mateixa manera. Per exemple, el vent ha fet que les temperatures mínimes no s'hagin relaxat gaire a l'Alt Empordà o en punts de la vall de l'Ebre. En canvi, a la resta hem tingut descensos de 3 a 4 ºC, i això permet que el qualificatiu de nit tropical hagi perdut terreny. El cop definitiu arribarà la pròxima nit. Les màximes també baixaran de 3 a 6 ºC, amb descensos puntuals superiors en alta muntanya i més petits al llarg de la costa, on la sensació de calor continuarà sent marcada. De tota manera, cal no oblidar que venim de valors de 40-43 ºC, i, per tant, de calor, en farà a tot arreu, amb màxims entre 28 i 37 ºC.

I els pròxims dies...

Dijous, les temperatures tornaran a baixar: les mínimes en general i les màximes en molts indrets. De cara a divendres, les temperatures tornaran a pujar per sobre de la mitjana, però, tot i això, sembla que no entrarem en una nova onada de calor.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut