Les pluges torrencials i les inundacions colpegen l'est d'Àfrica, de la Banya a Tanzània

D'extrem a extrem, així s'ha desplaçat el temps a la Banya d'Àfrica, a Kènia i a Tanzània. Uns països que han viscut quatre anys d'extrema sequera i que ara veu com les pluges torrencials han inundat grans extensions i ha provocat centenars de morts en aquesta regió de l'Àfrica.

Almenys 13 persones han mort per pluges torrencials a Nairobi

Un aiguat molt intens va descarregar dimarts a la nit sobre Nairobi, capital de Kènia, i va provocar la mort d'almenys 13 persones i cinc més estan desaparegudes. S'estima que unes 60.000 persones de la capital s'han vist greument afectades per les inundacions sobtades que van negar la ciutat. Entre les zones més afectades es troben els suburbis de Kibera i Mathare, on viuen almenys un milió de persones.

Inundacions a Nairobi, Kènia

32 persones han mort des de l'inici de la temporada de pluges, a finals de març. L'estació de pluges es preveu que duri fins al maig, segons ha informat l'Oficina de l'ONU per a la Coordinació d'Afers Humanitaris (OCHA).

Més de 155 morts a Tanzània des de principis d'abril per les intenses pluges

Avui, el primer ministre de Tanzània, Kassim Majaliwa, ha elevat de 66 a 155 el nombre de persones que han mort al país aquest mes per les pluges intenses i inundacions. Una situació que ha fet malbé conreus, habitatges i infraestructures tant de carreteres com de ferrocarril.

El fenomen el Niño ha intensificat les pluges a tota la regió

El canvi de la dinàmica atmosfèrica provocada pel fenomen el Niño ha ocasionat pluges molt per sobre del que és normal com a resultat de l'augment de la temperatura de l'oceà Pacífic. Aquestes inundacions arriben després de viure la pitjor sequera a la Banya d'Àfrica dels darrers 40 anys, amb una falta d'aigua que va deixar a la veïna Somàlia amb 6,6 milions de persones en un estat d'inseguretat alimentària aguda.

Des de l'octubre passat, les pluges que han caigut a l'est d'Àfrica han causat centenars de morts a Kènia, Somàlia, Etiòpia i Tanzània.

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut