Gran incendi amb tornados de foc en el pitjor foc de l'any a Califòrnia

Un violent incendi forestal ha calcinat més de 14.400 hectàrees i ha mort dues persones. La forta energia de l'incendi ha fet aparèixer tornados de foc.

Néstor GómezActualitzat

Centenars de bombers treballen des de dijous passat per contenir l'avanç de les flames de l'incendi, considerat el pitjor de la temporada. Les flames han engolit més d'un centenar de cases al centre de Califòrnia i ha provocat la mort de dues persones. L'incendi va començar dijous a la tarda al comtat de Kern, al nord-oest de Bakersfield, i ha cremat més de 12.200 hectàrees de terreny. La violència dels corrents d'aire que genera el mateix incendi ha provocat la formació de tornados de foc.

El Servei Meteorològic Nacional va informar de bandera vermella per avui davant la previsió d'altes temperatures, baixa humitat i vent fort. La suma d'aquests tres factors dóna ales a la propagació de les flames i posa a prova la resistència dels cossos que les combaten. El governador de Califòrnia, Jerry Brown, informa que treballen uns 800 bombers en les tasques d'extinció. S'han traçat línies de contenció per aturar alguns flancs actius, però tot i això, un total de 1.500 cases estan amenaçades.

La sequera que ha viscut Califòrnia durant els darrers mesos ha afavorit gran aquest incendi. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut