El tifó Haima toca terra a l'est de la Xina

El tifó Haima ha tocat terra a la província de Guangdong, a la Xina

Gemma PuigActualitzat

El tifó Haima ha tocat terra aquest matí a la província xinesa de Guangdong. Ho ha fet com a tifó de categoria 1. Haima va arribar a la categoria de supertifó dins el mar i va tocar terra per primera vegada a les Filipines amb la força equivalent a la d'un huracà de categoria 3.

12 morts a les Filipines

Amb vents sostinguts de 225 km/h i cops màxims fins a 315 km/h, Haima va tocar terra a la província de Cagayan poc abans de la mitjanit. Ha estat un dels tifons més poderosos que ha colpejat les Filipines, amb un balanç de 12 morts.

Moltes de les províncies encara s'estan recuperant del tifó Sarika, que va deixar almenys dues persones mortes i desenes de milers d'evacuats el darrer cap de setmana.

Imatge NOAA, podeu veure l'animació en aquest enllaç.

El tifó va deixar molts pobles sense electricitat, va arrencar arbres, i va provocar mala mar i pluges intenses. La rapidesa amb la que es va desplaçar va ajudar que no hi hagués un desastre més gran. La que la intensitat amb la qual va tocar terra, era comparable a la del tifó Haiyan, que al novembre del 2013 va destrossar pobles sencers al centre de l'arxipèlag, amb més de 7.000 morts i molts desapareguts.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut