El pantà de Sant Antoni obre comportes

Els pantans del Pirineu es troben prop del màxim de la seva capacitat i comencen a desembassar

Gemma PuigActualitzat

Aquesta passada nit, el pantà de Sant Antoni, ple al 100%, ha començat a desembassar, i també han obert comportes altres embassaments del Pirineu. Durant les últimes setmanes han augmentat molt els cabals dels rius del Pirineu, però els pantans han mantingut les comportes gairebé tancades per evitar que creixés encara més el riu Ebre. Aquesta retenció de l'aigua dels rius del Pirineu durant tants dies ha fet que els pantans es trobin prop del màxim de la seva capacitat: Oliana està al 92%, Camarasa al 91% i Rialb al 92%.

Tot i que el riu Ebre encara baixa a 1.103 m³/s al seu pas per Ascó, aquest diumenge registrava un cabal de 1.786 m³/s. El descens del cabal, regulat  pel pantà de Mequinensa, ha permès que els pantans del Pirineu comencin a obrir comportes.

Repassem també el cabal del riu Segre a Organyà, amb dades de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre.

En la següent gràfica, del cabal del riu Segre a Seròs, s'observa perfectament com el tancament de les comportes dels pantans del Pirineu va fer caure el cabal del riu entre els dies 15 i 23 d'abril. Això va servir per regular la crescuda de l'Ebre des de la Rioja i Aragó.

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut