Temps de calor, temps de foc

Revetlla amb molta calor i sense paraigua

Avui, una nova calorada dispararà les màximes cap als 40 ºC al pla de Lleida. Més de la meitat de Catalunya, en avís per calor.

Néstor GómezActualitzat

La situació anticiclònica que envaeix el sud d'Europa més un anticicló situat a 5.500 metres sobre el Marroc permeten una injecció d'aire càlid procedent nord d'Àfrica que travessa tota la península Ibèrica fins a arribar a casa nostra. Una situació tòrrida que ens farà tocar valors de calor extrema. Més de la meitat de Catalunya, en avís per calor.

Màximes de 40 ºC

Si les temperatures de juny de 2003 semblaven inassolibles, per ser el pitjor inici d'estiu de les darreres dècades, entre la calorada de fa uns dies i aquesta que tenim ara ens quedarem a tocar d'aquells registres. Un dia més, les temperatures es dispararan al pla de Lleida i en alguns punts de la Ribera d'Ebre fins a tocar els 40 ºC. Els 35 ºC se superaran a la Catalunya Central, àrea de Girona i algunes valls i conques del Prepirineu. A la costa no pujarà tant la temperatura, que rondarà els 30 ºC, però la xafogor serà intensa.

Sol i poc més

A la major part del país el temps serà radiant de sol. Només al Pirineu creixeran alguns núvols a partir del migdia i tan sols cap al Ripollès i la Garrotxa podrà descarregar algun ruixat puntual.

El temps per a la revetlla

La nit de la revetlla de Sant Joan obre popularment les portes de l'estiu de bat a bat. Enguany, sense paraigua enlloc. Els pocs ruixats de la tarda hauran desaparegut al vespre. Ara bé, l'ambient serà ben càlid durant tota la nit i matinada. Molt de compte i tingueu seny a l'hora de llançar els petards, ja que les altes temperatures de les darreres setmanes i la manca de pluges fan que la vegetació estigui molt seca i sigui molt sensible al foc. Si voleu veure sortir el sol us haureu d'esperar fins a les 6.18 hores de la matinada.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut