Tarda de dissabte amb més clarianes però també amb vent i alguns ruixats

Segona part d'un canvi de temps fugaç: després d'un matí rúfol i amb pluges, la tarda es presenta amb més vent, clarianes i alguns ruixats

Alberto AlcántaraActualitzat

El cap de setmana ha començat amb moviment atmosfèric, amb el pas d'un front i l'entrada posterior de la dorsal anticiclònica. Dissabte porta moltes estones d'ambient rúfol i pluges, però també estones de sol a moltes comarques.

Més clarianes a la tarda

La primera part del dia ha estat de cel ennuvolat arreu, bastant tapat i amb risc precipitacions generals però modestes, d'entre 1 i 5 mm. A última hora del matí, les clarianes ja governaven pel sud i per ponent, amb una creixent influència del vent de mestral.

De cara a la tarda, les clarianes aniran a més per l'oest de Catalunya, mentre que els núvols i els ruixats quedaran concentrats al quadrant nord-est i al sector de la costa i prelitoral Central. En general seran pluges poc abundants i febles, però amb possibilitat d'algun ruixat localment més intens. També plourà o nevarà al vessant nord del Pirineu, amb una cota de neu que baixarà de 1.400 a 900 metres. A la resta de la serralada quedarà sobre els 1.400 metres.

Compte perquè el vent anirà en augment a la tarda: el mestral continuarà bufant a les Terres de l'Ebre, però també augmentarà el vent de nord al Pirineu i la tramuntana a l'Empordà. Hi haurà cops forts o puntualment molt forts. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per vent i estat de la mar.

Poc fred

Hem tingut una matinada de cel carregat de núvols, i per tant les temperatures de primera hora són més altes que les de divendres, tret de l'interior de Girona i l'Alt Empordà.  La màxima pujarà una mica cap al sud i punts de ponent i baixarà cap a l'interior del nord-est. No passarem dels 22 o 23ºC.

I diumenge...

Quedarà una situació típica de mestral i tramuntana, amb molt de sol, bona visibilitat i precipitació al vessant nord del Pirineu. La cota de neu baixarà cap als 700 metres.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut