Dilluns tòrrid i amb un sol de justícia

No hi ha treva: la nova setmana comença amb la prolongació d'una onada de calor que arrosseguem des de fa molts dies. I no només això, entre dilluns i dimarts poden arribar nous pics de calor.

Alberto AlcántaraActualitzat

L'onada de calor encara no ha dit l'última paraula. Tot i els rècords del cap de setmana, esperem dos dies més de grans calorades i possibles nous registres històrics, sobretot demà.

Sol de justícia

La calorada de dilluns ve de la mà d'un cel assolellat arreu. Fins i tot els núvols alts i mitjans de dies precedents seran més cars de veure, sobretot després del que hem tingut a primera hora del matí. No parlarem de cel blau perquè la pols en suspensió li donarà un to groguenc característic. L'aire càlid en les capes altes mitigarà qualsevol intent de nuvolades d'evolució.

Possibles nou màxims de calor

La nit ha tornat a ser tropical a molts indrets de la costa i d'interior, amb uns valors que s'han mantingut entre els 22 i 24º C. Les temperatures màximes tornaran a assolir valors tòrrids i es podran repetir alguns extrems de 40 ºC, fins i tot amb alguns valors puntuals per sobre. Totes les comarques de Catalunya estan en avís del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) per altes temperatures, i el nivell d'avís s'incrementa per les comarques de ponent.

I els pròxims dies...

Dimarts pot ser la traca final de l'onada de calor. Dimecres, les temperatures cauran a valors més normals i s'activaran les nuvolades. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut