Temps anticiclònic amb tots els seus ingredients

L'anticicló no abaixa veles i garanteix una segona meitat de setmana estable

Néstor GómezActualitzat

Tenim un ferm i potent anticicló a l'entorn d'Itàlia, amb pressions altíssimes properes als 1.040 hPa, que farà de mur a totes les pertorbacions atlàntiques. El passadís de sistemes frontals i pertorbacions lliscarà des d'Açores, cap al Regne Unit i Escandinàvia. A casa nostra, a centre Europa i als països mediterranis només tindrem ingredients associats a l'anticicló.

Una situació meteorològica, dos tipus de temps

Si us lleveu i no veieu el sol per la boira, teniu dues solucions: esperar que es dissipin o marxar a zones de muntanya per superar el mar de núvol que cobreixen les planes. Un cop més, el temps serà assolellat amb alguns núvols costaners de poca importància. A tot el pla de Lleida, Bages, Osona i àrees situades en el curs de l'Ebre dominaran les boires, localment persistents al sud del Segrià i a la Ribera d'Ebre.

Temperatures sense canvis

Les temperatures s'emmotllaran a la presència o absència de les boires. El matí serà fred a tot l'interior i a les valls del Pirineu, amb gebrades. A més, hi haurà inversió tèrmica, és a dir, farà més fred al fons de les valls i de les planes que a zones altes de les muntanyes de l'entorn. Al migdia, a Ponent les màximes no arribaran als 10 ºC a causa de la boira persistent, mentre que les més altes del país s'acostaran als 18 ºC.

I els propers dies...

L'anticicló no te pinta de moure's i això permetrà que la segona meitat de la setmana sigui tan tranquil·la com la resta de la setmana. Seran dies de sol, boires i de temperatures contrastades.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut