Àreu (Mercè Adrian)
Àreu (Mercè Adrian)

Pluja, neu i una caiguda de les temperatures de 5 a 12ºC

Alberto AlcántaraActualitzat

Ja tenim en marxa aquest canvi de temps que ens porta un marcat descens de la temperatura i el primer episodi important de neu de la temporada. El més destacat de la primera fase del canvi ha estat la pluja i el descens de la temperatura i de la cota de neu.

La pluja va començar tímidament divendres a la nit, i al llarg de dissabte ha anat regant el territori sense estridències, amb dades més minses per ponent i pluja més generosa al nord-est. Aquest és el mapa amb alguns registres fins les 22 hores, segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya i dels observadors de TV3.

Pel que fa a la neu, ha començat a les cotes més altes. Ho hem pogut seguir a través de les càmeres del temps, de les vostres fotografies i dels vostres reports a les xarxes socials:

Amb el pas de les hores, la cota de neu ha anat baixant, de manera que el matí de diumenge ja ens ha portat neu a cotes al voltant dels 1.000 metres. Els registres acumulats fins a migdia fan que aquesta nevada primerenca sigui la més important dels últims 10 anys.

 

El descens tèrmic va deixar la primera empremta en la temperatura diürna. El grau de la baixada ha estat diferent segons la part del territori: han baixat 3-5ºC a la costa, 5-8ºC a l'interior i 10-12ºC al Pirineu, com podeu comprovar en aquests mapes de diferència de temperatura màxima entre divendres i dissabte a les 14.00 hores.

El matí de diumenge també dibuixa un mapa marcat de tons freds. Mireu la diferència entre les temperatures de les 7 del matí de dissabte i les de diumenge: 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut