Benvinguts a l'any del gos! S'estrena l'any nou xinès 4716

Actualitzat

Aquestes són imatges de la gala d'any nou a la televisió xinesa, plenes de colors i de simbologies.

El món sencer s'ha omplert de dracs de colors per cel·lebrar l'arribada de l'any nou xinès. El calendari xinès segueix la Lluna i el Sol, i l'arribada de l'any nou es fa coincidir amb la lluna nova més pròxima al dia equidistant entre el solstici d'hivern i l'equinocci de primavera. És la llunació que queda justament entre l'hivern i la primavera, i els 15 dies que van de la lluna nova a la plena els aprofiten milions de xinesos per visitar les seves famílies i cel·lebrar el que anomenen les festes de la primavera.

Enrere queda l'any del gall i ara s'inicia el del gos, que correspon al 4716 del seu calendari. Les persones que neixin aquest any seran valentes, treballadores, intel·ligents i lleials, segons la tradició.

Durant les festes de la primavera tot s'omple de colors, amb predomini del vermell, i es pengen peixos vermells per atreure l'abundor i la fortuna i allunyar la mala sort.

Aquest cap de setmana es faran nombroses rues d'any nou a moltes ciutats catalanes, com la que es farà aquest dissabte a Barcelona,

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut