2.400 milions de persones viuen privades d'un sanejament adequat

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest dissabte 19 de novembre se celebra el Dia Mundial del Sanejament, una efemèride que denúncia la manca de sanejament adequat com un problema a nivell mundial, amb més de 2.400 milions de persones privades d'un servei bàsic.

Segons les dades subministrades per la Fundació We Are Water, la població sense accés a un sanejament digne arriba als 953 milions de persones a l' Àsia meridional. Hi ha 695 milions d'afectats a l'Àfrica subsahariana, 513 a l'est d'Àsia, 106 milions a Amèrica llatina i el Carib. 98 milions es reparteixen per altres indrets del planeta.

La manca de sanejament té implicacions especialmente greus pels nens: 340.000 menors de cinc anys moren anualment per enfermetats diarreiques degudes a la manca d'higiene, un fet que també s'associa a retards del creixement o malnutrició crònica en més de 150.000 nens. 4 de cada 10 escoles i centres de salut no tenen instal·lacions bàsiques d'aigua i higiene. 

Amb motiu d'aquesta data hi haurà diversos esdeveniments a nivell mundial. Els podeu trobar a la pàgina oficial d'aquesta celebració, creada per Nacions Unides el 2013.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut