15 observatoris italians i francesos baten els seus rècords de calor absoluta

Alguns dels registres igualats o superats daten de 1923 o 1950

Alberto AlcántaraActualitzat

L'onada de calor responsable dels rècords de calor absoluta a Catalunya també està afectant altres països d'Europa amb resultats demolidors. En destaquem dos de ben propers: França i Itàlia. Han caigut 15 rècords absoluts.

Rècord del segle a Itàlia

Segons ha informat el portal Meteogiornale, el divendres 4 d'agost va ser el dia més càlid del segle, tenint en compte tota la xarxa meteorològica nacional.

La temperatura mitjana a Itàlia va superar els 29 ºC. Sardenya i part del nord del país van ser zones especialment afectades per les altíssimes temperatures. Es van batre 7 rècords de calor absoluta.

Entre els registres més importants hi ha l'aeroport de Forli, amb una màxima de 43 ºC que va superar l'anterior rècord del 29 de juliol de 1983. La màxima de l'aeroport de Pescara (41 ºC) va superar un rècord de juliol de 1950. A Capo Frasca (42 ºC) van batre el rècord de l'agost de 1999.

També s'han batut els rècords de calor absoluta, tot i que més recents, a Campobasso (38,2 ºC), Perugia Sant'Egidio (41 ºC), Bologna Borgo Panigale (40,1 ºC) o Ferrara (41,4 ºC).

França

La calor també ha deixat rècords absoluts a França, sobretot al sud-est del país i a l'illa de Còrsega. La ciutat de Nimes (41,6 ºC) va igualar l'anterior registre més alt, de 1923.

Segons Météo Express, es van batre 7 rècords més:

Gran part del sud d'Europa es troba encara dissabte en situació d'onada de calor, amb els avisos activats en tots els nivells, des del mínim (groc) fins al màxim (vermell).

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut