Catalunya

X(p)rimenta 2012: fes un experiment i grava'l en vídeo!

X(p)rimenta busca alumnes i professors que vulguin fer experiments interessants i que els filmin en vídeo. Com l'any passat, els millors s'incorporaran al portal Recerca en Acció i rebran un premi. Aquesta és una iniciativa coorganitzada per la Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca i l'Associació Catalana de Comunicació Científica, amb el patrocini del Parc Natural del Delta de l'Ebre.

Actualitzat
X(p)rimenta 2012 s'adreça a professors i alumnes de Primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. Es tracta de filmar un experiment senzill en vídeo amb l'objectiu d'il·lustrar algun principi científic i tecnològic interessant. Els vídeos han de ser de durada curta (3 minuts com a màxim).

Es concediran vuit premis als millors vídeos presentats, dos per a cada categoria (Primària, Secundària, Batxillerat i cicles formatius). Els premis consisteixen en:

-  Professorat: vals per fer una activitat singular de descoberta al Parc Natural del Delta de l'Ebre.

-   Alumnat: entrades per visitar el centre Cosmocaixa de Barcelona i el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, ubicat a Terrassa.

-   Centre educatiu: les escoles que presentin el primer i el segon vídeo mes ben valorats pel jurat rebran cadascuna un val de 300 euros per adquirir material d'utilitat per a l'ensenyament.

A banda d'aquests premis, s'atorgaran mencions d'honor a altres vídeos meritoris, que seran penjats al portal de Recerca en acció perquè serveixin d'exemple a qualsevol persona interessada. Tot plegat ajuda a alimentar la base de dades d'experiments del portal.  

Des d'El meu 324 volem posar en contacte aquesta iniciativa amb els centres participants al Kiosk Jove. Els que estiguin interessats poden consultar les bases del concurs.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut