Barcelona

Vuit mesos del segrest dels cooperants catalans a mans d'Al-Qaeda al Magreb Islàmic

Aquest 29 de juliol es compleixen vuit mesos del segrest dels voluntaris catalans Albert Vilalta i Roque Pasqual a mans de l'organització terrorista d'Al Qaeda al Magreb Islàmic. El portaveu de Barcelona Acció Solidària, Josep Ramon Jiménez, ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" que confia que el govern espanyol resoldrà aviat el cas i que l'alliberament dels dos voluntaris no es compliqui per l'inici imminent del ramadà. El govern espanyol ja va assegurar aquesta setmana que continua treballant-hi amb "determinació" i "compromís".

Actualitzat
Quan es compleixen vuit mesos que l'organització terrorista Al-Qaeda al Magreb Islàmic van segrestar a Mauritània els cooperants catalans, el portaveu de Barcelona Acció Solidària, Josep Ramon Jiménez, ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" que confia que el govern espanyol resoldrà aviat el cas. Jiménez espera, pero, que l'executiu no opti per una solució militar com França, després que la facció que retenia l'ostatge francès Michel Germaneau va anunciar dies després que l'havia executat en represàlia per la mort de sis dels seus militants.

A més, des de Barcelona Acció Solidària esperen que l'alliberament de Roque Pasqual i Albert Vilalta no es compliqui per l'inici imminent del ramadà.

Aquesta setmana el ministre d'Afers Estrangers i Cooperació, Miguel Ángel Moratinos, assegurava que el govern continua treballant amb "determinació" i "compromís" per aconseguir l'alliberament. Tanmateix, evitava pronunciar-se si l'assassinat recent de l'ostatge francès podria complicar la situació dels cooperants catalans.

Vuit mesos en mans d'Al-Qaeda

Roque Pasqual i Albert Vilalta viatjaven, juntament amb Alícia Gámez, alliberada el passat 10 de març, a l'últim comboi de la Caravana Solidària organitzada per l'ONG Barcelona Acció Solidària a Mauritània, quan la tarda del 29 de novembre van ser assaltats i segrestats pels membres d'Al-Qaeda.

La resta de la caravana, integrada per 12 vehicles i una trentena de persones, va continuar la marxa fins al Senegal acompanyada per escortes militars, després que l'expedició ho va votar per unanimitat. Espanya, Mauritània i Mali van activar ràpidament un dispositiu de recerca per localitzar els segrestadors i evitar així que fugin a un altre país.

Fins al 8 de desembre l'organització terrorista no reivindicava el segrest a través d'una gravació sonora difosa per la cadena Al-Jazeera. A més, durant el primer mes de captiveri Vilalta va rebre una ferida de bala a la cama, tot i que el seu estat de salut va millorar poc temps després.

Des del segrest, l'ONG organitza cada dimecres a la plaça Reial de Barcelona una concentració per reivindicar l'alliberament dels cooperants. La Caravana Solidària només sortirà un altre cop aquest any si Al-Qaeda allibera els cooperants abans del novembre.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut