Imatge d'arxiu de la Caravana Solidària del 2009 (Foto: ACN)
Imatge d'arxiu de la Caravana Solidària del 2009 (Foto: ACN)
Barcelona

La Caravana Solidària només sortirà si alliberen els cooperants abans del novembre

La caravana Barcelona Acció Solidària només es repetirà si els dos cooperants que continuen segrestats a Mauritània són alliberats abans del novembre, que és quan està prevista la iniciativa. La decisió s'ha fet pública aquest dimecres, durant la concentració setmanal a la plaça del Rei de Barcelona per exigir llibertat per a Albert Vilalta i Roque Pasqual, que estan en mans d'Al-Qaeda del Magreb Islàmic des de fa gairebé mig any.

Actualitzat
Més d'un centenar de persones han tornat a omplir les escales de la plaça del Rei per demanar llibertat per als dos cooperants amb un minut de silenci, seguit d'aplaudiments. Ha estat la 25a setmana de protesta, just abans que dissabte faci mig any del segrest. Des del 10 de març, una de les cooperants, Alicia Gámez, és a casa, però els altres dos continuen retinguts.

Els responsables de Barcelona Acció Solidària han decidit condicionar la pròxima edició de la caravana a l'alliberament de Roque Pascual i Albert Vilalta. En cas que sigui així, l'ONG modificarà la ruta del comboi solidari, que per motius de seguretat no deixarà material a Mauritània. Entre les opcions que es plantegen si finalment no es pot fer la caravana hi ha enviar l'ajuda per mar fins a Dakar, per repartir-la per diversos països africans.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut