Moscou

Vladímir Putin no descarta presentar-se a les eleccions el 2012

El president rus, Vladímir Putin, continua marcant el "tempo" de la seva successió. El líder del Kremlin, que no es pot presentar a un tercer mandat d'aquí a mig any per prohibició constitucional, no descarta tornar-se a presentar el 2012, després d'un parèntesi de quatre anys. Aquesta revelació l'ha feta durant una conversa amb un grup d'analistes polítics amb els quals havia participat en una taula rodona, just després que el Parlament rus ratifiqués el seu home de confiança Viktor Zubkov com a nou primer ministre i un dels 5 candidats "in pectore" per substituir-lo a la presidència del país.

Actualitzat

La Constitució russa prohibeix a Vladímir Putin ser president del país tres vegades consecutives. Ningú li nega, però, tornar a optar al poder després d'un parèntesi de quatre anys. Les ganes de fer-ho fa temps que se li coneixien, però fins avui no ho havia reconegut públicament. En una reunió amb analistes, ha dit que vol seguir influint en la vida política després de les eleccions del març i que no descarta tornar a presentar-se el 2012.

Putin és famós per calcular les paraules i el moment dels seus anuncis. Avui ho fa en plena especulació sobre el seu successor i el dia que el 80 per cent del Parlament li ha ratificat el nou primer ministre.

Es tracta de l'obedient Viktor Zubkov fins abans d'ahir un autèntic desconegut, però avui no descarta ser un dels 5 candidats de l'entorn de Putin que el president promociona com a possibles substituts.

Anar al contingut