Barcelona

Veïns de la Barceloneta es manifesten contra el pla municipal per al barri

Un grup de veïns del barri de la Barceloneta han sortit al carrer aquest dissabte per denunciar amb un funeral simbòlic un projecte que creuen que serà la mort del barri. Ho han fet vestits de negre i amb un taüt, davant del nou i innovador mercat de la Barceloneta, inaugurat aquesta mateixa setmana. Els veïns han alertat que el programa de millora de l'habitatge de la Barceloneta, conegut com el "pla dels ascensors", podria obligar molts veïns a deixar casa seva. Temen que, amb l'esperada renovació del barri, s'obri la porta a processos especulatius aprofitant que la zona s'ha revaloritzat en el mercat immobiliari.

Actualitzat

El pla municipal, que l'Ajuntament va aprovar el 23 de febrer passat, és una prova pilot que pretén rehabilitar els edificis de la Barceloneta, un barri en el qual el 26,4% de la població té més de 65 anys, de manera que l'accés a les cases sigui més fàcil i còmode.

La representant de la Plataforma en Defensa de la Barceloneta, Emilia Llorca, afirma que "l'Ajuntament ho posa molt fàcil a les immobiliàries i a les promotores, però no soluciona els problemes del barri". La plataforma demana al consistori que el pla s'apliqui únicament si els veïns hi estan d'acord, per tal d'evitar que hagin de marxar del barri.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut