Els examinadors de trànsit en una protesta a Madrid
Els examinadors de trànsit en una protesta a Madrid
Barcelona

Vaga de 24 hores dels examinadors de trànsit

Demanen un increment de plantilla, ja que des de l'inici de la crisi han perdut 200 examinadors a tot l'Estat, i també més seguretat per evitar agressions d'alumnes que no han superat l'examen

Actualitzat

Els examinadors de trànsit de tot l'Estat estan convocats avui a una jornada de vaga de 24 hores, en protesta per les condicions laborals i també pels problemes de seguretat que pateixen en ocasions, en el moment de comunicar a l'alumne que no ha superat l'examen.

Entre altres coses, demanen un increment de plantilla ja que des de l'inici de la crisi han perdut 200 examinadors a tot l'Estat. Arran d'això, algunes ciutats com Barcelona i Tarragona, estan col·lapsades de feina. 

El coordinador de trànsit del Sindicat Independent de Funcionaris, Manuel de Santiago, ha explicat en el moment de convocar l'aturada:

"A Catalunya, la forma de treballar a Barcelona és totalment aclaparadora i els examinadors sempre van al màxim. Tarragona també està força al límit, mentre que Girona i Lleida es defensen millor." 

També demanen que s'actualitzin els complements salarials per la perillositat de les condicions de treball, i que no estiguin obligats a lliurar al moment el resultat de l'examen de conduir per evitar possibles agressions. 

La DGT accepta que cada funcionari pugui triar si dóna el resultat en aquell moment o no, però el col·lectiu d'examinadors no veu bé aquesta solució, perquè provocaria l'existència de dos tipus d'examinadors.

Els examinadors es concentraran davant de la seu de la Direcció General de Trànsit, a Madrid per fer sentir les seves reivindicacions. Precisament, Trànsit ha convocat el comitè de vaga per fer una reunió dilluns que ve.

Les diverses aturades parcials que s'han fet des del setembre estan endarrerint les proves de milers d'aspirants a conductor.

Anar al contingut