Catalunya

Vaga a les empreses del servei d'ITV a Barcelona i Tarragona

Els treballadors que pertanyen a les empreses Applus i Iteuve Technology, que garanteixen el servei d'ITV a Barcelona i Tarragona, fan vaga per reclamar millores laborals i un nou conveni. Això passa abans que es formalitzi la venda de les companyies al fons britànic Candover. Aquest matí, els treballadors han protestat davant l'estació d'ITV al carrer Diputació de Barcelona. Hi ha altres aturades convocades pels dies 24 i 29 de juliol.

Actualitzat

Una quarantena de treballadors impedien aquest matí l'entrada al centre d'inspecció tècnica de vehicles del carrer Diputació de Barcelona. Però això no ha suposat molèsties als conductors, ja que s'havia avisat les persones que tenien hora per avui. La protesta la feien els treballadors d'una de les tres empreses que fan inspeccions tècniques de vehicles a Catalunya, Iteuve Technology, que depèn d'Applus. Protesten per reclamar millores en el conveni col·lectiu, ja que consideren que falta personal, i per la preocupació que ha generat la venda de l'empresa a un fons de capital risc.

L'aturada que comença avui afecta vuit centres de Barcelona i cinc de Tarragona i ha aconseguit que en centres com un de Sant Just l'activitat sigui pràctiment nul·la.

De moment, avui als centres d'inspecció tècnica de vehicles de les altres empreses, com el del carrer Còrsega, tot funcionava amb normalitat. A partir de dilluns, però, la situació podria ser diferent, ja que hi ha una vaga convocada a les tres empreses del sector que es podria allargar tota la setmana. Per evitar problemes als usuaris, les empreses no han donat hores per la setmana que ve i han avisat els qui ja les tenien concertades de fa temps.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut