Copa de vi al Festival Most, al Penedès
Copa de vi al Festival Most, al Penedès

Un maridatge de cinema i vi, al Festival Most del Penedès

El Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava celebra la vuitena edició amb 40 pel·lícules a concurs

Actualitzat

El Penedès acull la vuitena edició del Most, el Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, que fins al 18 de novembre uneix el vi amb el món del cinema. Un certamen en què entren a concurs 40 pel·lícules de tot el món que giren al voltant de la vinya i el vi.

Atrets pels paisatges de la vinya o la passió pel cinema, els assistents també poden fer un tast de vi després de les projeccions.

Una vintena de cellers han obert les portes per ser l'escenari del Festival de Cinema Most, com la masia del celler de Can Ràfols dels Caus, que ha estat per un dia una sala de cinema, on s'ha projectat una de les pel·lícules del concurs.

L'organització del festival ha hagut de fer un esforç per triar una quarantena de pel·lícules d'entre la gran quantitat de films d'arreu del món que tracten el tema estrella.

El director del Museu del Vi i codirector del Festival Most, Xavier Fornós, ha valorat les cintes presentades al concurs:

"Són gairebé 1.000 minuts de metratge parlant sobre la vinya i el vi, però des de molts diferents aspectes. Entenem que la cultura del vi té molts matisos, és inabastable i, per tant, la cinematografia així ho reflecteix."

 

 

També la directora gallega del documental "Os fillos da vide", Ana Domínguez, ha reflexionat sobre la visió del cinema sobre el camp i el vi:

"De la mateixa manera que hi ha una reivindicació del treball en el camp, crec que els directors s'estan adonant que això és una manera de plasmar el que teníem abans i que es pot recuperar avui dia."

El festival no només ofereix projeccions sinó també activitats que uneixen vi i cinema, com una exposició de retrats d'estrelles de cine. Clint Eastwood, Quentin Tarantino i fins a una trentena d'estrelles són retratades pel fotògraf suís Gérard-Philippe Mabillard, amb una copa de vidre, "el millor vehicle per a les emocions".

El festival es traslladarà també al Priorat.

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut