Palma

Urdangarin: "No feia ni un pas a la meva vida sense consultar-ho amb García Revenga"

El marit de la infanta Cristina carrega la responsabilitat en l'exsecretari de la seva dona i l'exculpa a ella de la gestió d'Aizoon, però reconeix irregularitats en aquesta societat i s'ofereix a compensar-les econòmicament

RedaccióActualitzat

L'interrogatori a Iñaki Urdangarin pel "cas Nóos" a l'Audiència de Palma s'ha reprès aquest matí després que divendres passat ja va declarar durant dues hores i va negar que tingués coneixement de la gestió administrativa i comptable de l'Institut Nóos. El marit de la infanta continua sense assumir cap irregularitat a l'Institut Nóos i ha reiterat que ell no en gestionava la facturació.

"El tema de la facturació era una funció delegada al departament de comptabilitat del senyor Marco Tejeiro i no hi he tingut cap relació. És important saber que a les empreses hi ha separació de funcions, i aquesta no era la meva funció."

A més, Urdangarin ha assegurat que només va cobrar 720.000 euros dels 6 milions que van pagar les administracions balears i valenciana a l'Institut Nóos.

El marit de la infanta Cristina també ha dit, durant la declaració a preguntes del fiscal anticorrupció Pedro Horrach, que no ha fet "ni un pas a la meva vida sense consultar-ho" amb l'exsecretari personal de les infantes i extresorer de l'Institut Nóos, Carlos García Revenga. Aquest va estar imputat en la causa durant diversos mesos davant del coneixement que pogués tenir de les presumptes irregularitats comeses a través de l'entitat, tot i que finalment el seu encausament va ser arxivat.

Canvis en la versió, i admissió d'irregularitats

A la tarda, però, Urdangarin ha fet més d'una vintena de canvis en relació al que havia dit durant la instrucció. Amb un cert penediment perquè, a preguntes de l'advocada de l'estat, Dolores Ripoll, ha reconegut haver tingut treballadors de manera irregular, i ha assegurat que vol compensar-ho econòmicament:

Iñaki Urdangarin: "Si l'agència tributària o l'advocacia de l'estat troba que no està correctament fet, ja es discutirà aquí amb altres coses, però aquí està la meva voluntat, o la meva consignació d'uns diners per reparar aquestes possibles coses que s'hagin de discutir aquí."

Dolores Ripoll: "Està vostè reconeixent en aquests moments el seu error en les declaracions formulades?"

Iñaki Urdangarin: "No, el que estic dient és que entenc que hi ha treballadors que possiblement no han estat ben assignats o no s'haurien d'haver constituït com a despesa, o com a treballadors de la societat Aizoon."

Urdangarin també ha reconegut que havia creat la societat Aizoon, juntament amb la seva dona, Cristina de Borbó, pels avantatges fiscals que tenia cobrar com a persona jurídica en comptes de tenir un sou. En tot moment, però, ha assegurat que Cristina no va participar en la creació i en la gestió de la societat.

Un cop s'acabi la declaració d'Urdangarin, només faltaran la de la infanta Cristina i la de l'advocat Salvador Trinxet perquè concloguin les compareixences dels 17 acusats en el judici. A partir de dimarts que ve es preveu que comencin a testificar els més de 350 testimonis.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut