Almenys 116 migrants entren a Ceuta en un salt que ha acabat amb set agents ferits

Set guàrdies civils, ferits per cremades amb calç viva que els migrants haurien fet servir, segons fonts del cos policial

Actualitzat

Almenys 116 migrants han entrat a territori espanyol saltant la tanca que separa la ciutat autònoma de Ceuta del Marroc coincidint amb el dia de la Festa del Sacrifici. Un atac en què set guàrdies civils han quedat ferits per cremades amb calç viva que els migrants haurien utilitzat per accedir a la ciutat, segons fonts del cos policial.

 

Fonts de la Delegació del Govern han explicat que un dels agents ha hagut de ser traslladat a l'Hospital Universitari de Ceuta amb pronòstic lleu.

En el salt també han hagut de ser atesos per la Creu Roja cinc migrants per talls i contusions lleus.

 

Les mateixes fonts han manifestat que almenys 300 persones han intentat saltar la tanca de Ceuta però per ara ho haurien aconseguit 115, una xifra que podria augmentar.

En aquesta nova entrada, han explicat, els migrants haurien esquivat la Guàrdia Civil tirant als agents calç viva, àcid de bateries d'automòbil i boles de femta humana.

Els fets han passat a les nou del matí a la zona de la Finca Berrocal, el mateix punt on a finals de juliol van entrar 600 migrants. Els migrants haurien aprofitat el moment de la pregària a l'aire lliure que marca l'inici de la Festa del Sacrifici, festiu també a Ceuta.

 

Un cop a Ceuta, els migrants, d'origen subsaharià, han continuat el camí cap al Centre d'Estada Temporal d'Immigrants (CETI), que encara està col·lapsat i amb tendes de campanya als voltants després de l'última arribada massiva d'immigrants. Així, en menys d'un mes han entrat uns 800 migrants a Ceuta.

Molts del migrants mostraven a les càmeres els talls que s'han fet als braços i les contusions.

A través del seu perfil de Twitter, la Guàrdia Civil ha desitjat als agents que es recuperin aviat de les cremades per àcid i calç.

 

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, també ha donat suport als agents i ha recordat que el seu executiu treballa "pel diàleg i la cooperació amb països d'origen i trànsit".

 

ARXIVAT A:
Migracions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut