Terrassa

Una vintena de famílies viuen des de fa dos mesos en un edifici sense llum a Terrassa

La vintena de veïns podrien recuperar el subministrament a començaments de la setmana que ve després que la mediació de l'Ajuntament ha facilitat un principi d'acord entre Endesa, els veïns i el propietari de l'edifici

Actualitzat

Una vintena de famílies viuen des de fa dos mesos sense electricitat en un edifici de Terrassa. El propietari de l'immoble no va canviar el comptador d'obra i els veïns no se'n van poden fer càrrec. 

Poc després de donar-se a conèixer, hi hauria hagut un principi d'acord per desbloquejar la situació. Segons han explicat els veïns a TV3, aquest dijous mateix al vespre, s'hauria arribat a una entesa entre les parts, amb la mediació de l'Ajuntament de Terrassa, per tornar a connectar la llum a l'edifici. Els veïns han acceptat la proposta d'Endesa de pagar el subministrament de llum, amb caràcter provisional -uns 3.000 euros-, i el propietari s'hauria compromès a assumir-ne la instal·lació definitiva, en 2 o 3 mesos.

A començaments de la setmana vinent, doncs, s'hauria d'instal·lar un nou comptador que permetria a aquestes famílies tornar a tenir electricitat a casa. Però alguns veïns encara es mostren escèptics.

Ara com ara, però, els veïns han de pujar l'escala il·luminant-se amb la llum del mòbil. L'Ajuntament de Terrassa assenyala que el bloc no tenia els subministraments donats d'alta i només disposava de la llum d'obra. Una de les persones que hi viu, José Barragán, ha comprat una cuineta i una estufa de gas, cansat d'esperar per tornar a tenir electricitat:

"Quan vam arribar, vam començar a pagar el lloguer, anàvem molt bé, però ens van començar a tallar la llum, ens vam assabentar que es devien diners a Endesa, però no nosaltres, sinó l'amo del bloc."

Cada família de l'immoble s'ha anat espavilant per poder afrontar la situació. Eva Cabrera, per exemple, ha optat per comprar un generador que li permet escalfar l'aigua durant un parell d'hores. Un altre, Carlos Moreno, ha demanat als veïns d'altres blocs que li tirin un cable fins a la seva nevera.

 

Els que ho tenen més complicat són els llogaters amb fills petits. És el cas de Maria Guerrero, que qualifica el seu dia a dia com un "no viure".

"Jo aguanto perquè el nen es queda a dinar a l'escola. Passem fred i, per no passar fred, dormim tots junts al mateix llit."

La regidora d'Habitatge, Lluïsa Melgares, apunta que "si (els veïns) no són abonats, no tenen protecció legal", de manera que es troben en una situació de "risc absolut".

TV3 ha intentat posar-se en contacte amb el propietari de l'immoble, però, fins ara, no ha estat possible.

L'Ajuntament de Terrassa està actuant de mitjancer i denuncia el risc que suposa aquesta situació, sobretot, després del trist episodi de Reus.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut