Castelldefels

Una missa i una ofrena floral per recordar les víctimes de l'atropellament de Castelldefels

Avui fa un any que 12 persones van morir atropellades per un tren a l'estació de Castelldefels quan travessaven les vies per anar a celebrar la revetlla de Sant Joan a la platja. El portaveu de les famílies de les víctimes ha criticat que les autoritats no els han donat cap suport. La investigació continua oberta i per primera vegada la jutge ha cridat a declarar els parents de les persones que hi van morir.

Actualitzat
Aquesta nit farà un any de l'accident ferroviari a Castelldefels, on dotze persones van morir atropellades quan travessaven les vies de l'estació de tren per anar a celebrar la revetlla de Sant Joan a la platja.

Avui, els familiars de les víctimes han recordat les persones que hi van morir amb una missa a l'església de Santa Maria de Castelldefels, i una ofrena floral a l'exterior de l'estació, on també s'han encès dotze espelmes amb els seus noms.

El portaveu de les famílies de les víctimes, Francesc Benaiges, ha assegurat que les autoritats no han donat cap mena de suport als familiars i els han deixat desatesos en tot aquest procés.

S'hauria pogut evitar

Un any després de la tragèdia, els familiars pensen que s'hauria pogut evitar amb més seguretat. El seu advocat, Andreu Van Den, creu de fet, que Renfe i Adif sí que tenen responsabilitats en els fets, perquè, segons ell, hi havia risc d'accident a l'estació.

Els familiars declararan

La investigació continua en marxa després que l'Audiència de Barcelona va obligar reobrir el cas en acceptar l'apel·lació que van presentar les famíles. Pel 14 de juliol, la jutge ha cridat a declarar per primera vegada familiars de les dotze víctimes mortals.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut