Tecate

Una fotografia de 20 metres d'altura a la frontera entre Mèxic i els Estats Units

RedaccióActualitzat

Un artista francès, d'inicials JR, amb un clar objectiu reivindicatiu, ha muntat una fotografia de 20 metres d'altura d'un nen mexicà a la frontera entre Mèxic i els Estats Units. L'obra està situada a la ciutat fronterera de Tecate, a Mèxic.

La peça de l'artista representa un nen mexicà que s'agafa al mur que separa els Estats Units de Mèxic amb la intenció de mirar per sobre la tanca que el separa del país veí.

 

La fotografia es va enganxar en una bastida a tocar de la frontera amb Califòrnia, dimecres passat. Tot el muntatge es va fer precisament poc després que el president Donald Trump va manifestar que acabaria amb el programa que permet als joves immigrants quedar-se a Amèrica.

Aquests joves són els que van arribar de petits als Estats Units, de manera il·legal, però que han crescut com a nord-americans i han aconseguit adquirir els drets com a ciutadans del país. Trump, ara, vol desactivar aquest programa que els permet continuar a nord-americà.

L'artista també vol criticar amb aquesta obra el pla de l'administració Trump de construir un mur continu al llarg de la frontera entre tots dos països, de gairebé 2.000 milles.

Aquesta peça es podrà veure a Tecate durant un mes.

Anar al contingut