Polònia

Una foto de Hitler centra una campanya antiavortista a Polònia

Un cartell gegant amb la cara d'Adolf Hitler al costat d'uns fetus ensangonats ha estat penjat per un grup antiavortista a la paret d'un cèntric edifici de la ciutat polonesa de Poznan. El cartell, de més de 200 metres quadrats, porta la inscripció següent: "L'avortament per a les dones poloneses va ser introduït per Adolf Hitler el 9 de març del 1943". El text fa referència a una llei que permetia la interrupció de l'embaràs a les dones pertanyents a les ètnies considerades inferiors pels nazis, mentre que l'avortament estava prohibit a les alemanyes.

Actualitzat
L'associació antiavortista polonesa Pro ha declarat al diari "Gazeta Wyborcza" que "en la lluita contra l'avortament, els mètodes suaus no tenen cap efecte. Per oposar-nos a l'avortament, no tenim cap més altra opció".

Polònia disposa actualment d'una de les legislacions més restrictives d'Europa respecte a l'avortament. Només està autoritzat en cas de violació, incest o de perill per a la vida o la salut de la mare, així com en el cas de malformació irreversible del fetus.

Segons les organitzacions feministes, uns 180.000 avortaments clandestins es practiquen cada any a Polònia, mentre que les interrupcions legals de l'embaràs oscil·len entre 200 i 300.

Anar al contingut