Monistrol de Montserrat

Una escultura tàctil de sorra permet als invidents imaginar-se com és la muntanya de Montserrat

L'ONCE fa per primera vegada una escultura tàctil amb la voluntat que els cecs puguin conèixer millor com és el massís de Montserrat. Desenes de persones han passat les mans per la figura i s'han pogut imaginar com és la muntanya màgica. Precisament en aquesta muntanya s'han reunit invidents, cuidadors i familiars per celebrar la quinzena trobada anual de l'organització. Han aprofitat per reivindicar el paper que tenen els cupons com a principal font de finançament de l'entitat.

Actualitzat
És la primera vegada que les persones invidents poden imaginar-se més fidelment quina forma té un element natural com la muntanya de Montserrat. Fins ara només en tenien una vaga percepció, per la descripció que altres persones els havien fet, però que ara puguin palpar l'escultura els ajuda molt en la seva construcció de l'imaginari.

L'escultura que ha encarregat l'ONCE és de l'artista canadenc Dale Murdock, i s'ha instal·lat per celebrar la trobada anual de l'organització a Montserrat. En aquesta trobada s'ha homenatjat Louis Braille, pel bicentenari del seu naixement, i es representa un venedor històric del cupó. Precisament, el famós cupó és la principal font de finançament dels serveis que ofereix l'organització, i aprofiten aquesta trobada per reivindicar més competències en aquest àmbit.

L'escultura estarà instal·lada durant una setmana i després la sorra es reutilitzarà en jardins de Monistrol de Montserrat.
Anar al contingut