València

Una empresa canadenca gestionarà l'Aeroport de Castelló

Una empresa del Canadà gestionarà l'aeroport de Castelló. La Generalitat Valenciana no rebrà beneficis fins que no se superi el milió anual de passatgers.

RedaccióActualitzat

Durant 20 anys la mateixa empresa que gestiona l'aeroport de Malta, Lavalin, gestionarà el de Castelló. No haurà de pagar cànon, ni lloguer. Serà l'administració valenciana qui pagarà 25,5 milions d'euros repartits durant els anys d'explotació. Només hi haurà ingressos per a la Generalitat si se supera el milió de passatgers anuals.

"Quan hi hagi beneficis, amb el milió i dos-cents mil passatgers, hi haurà també beneficis per a la Generalitat Valenciana", ha dit Alberto Fabra, president de la Generalitat Valenciana.

Es buscarà turisme en el mercat europeu i en el rus. El turista espanyol ja té alta velocitat per anar a València o a Alacant. Castelló no té AVE. El model, el tradicional: "Anirem a nous mercats a Europa que busquin sol...; Quan s'alci el primer avió farem una gran festa", ha afegit Fabra.

Més de 2 milions d'euros del darrer crèdit del Fons de Liquiditat Autonòmica són per rescindir contractes amb l'empresa que el va construir.

Al setembre comencen els vols i el futur dirà si es pot traure cap benefici d'una infraestructura que ha sigut fins ara sagnant. La costa de Castelló s'ha de centrar a ser molt atractiva per a més d'un milió de turistes estrangers.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut