Girona

Una dotzena de petits incendis a les comarques de Girona obliguen a activar el pla Infocat

Altes temperatures i baixa humitat. Aquests són els grans amics dels incendis forestals i prova d'això és la dotzena de focs que s'han declarat aquest divendres a les comarques de Girona. A la nit estaven tots controlats i, sortosament, no han cremat gaire superfície. Els Bombers sospiten que, malgrat les condicions meteorològiques, els focs podrien haver estat provocats. Ja han decidit obrir una investigació.

Actualitzat

L'incendi que ha provocat més maldecaps s'ha declarat a les cinc de la tarda al barri de Torre Gironella i als voltants de la Torre d'Alfons XII, a Girona. Per causes que encara no es coneixen, s'hi ha originat un foc que ha mobilitzat tres helicòpters bombarders, dos avions amfibis i set dotacions terrestres.

El foc tan sols ha cremat una hectàrea i mitja, però el fort vent ha fet patir perquè les flames no pugessin cap a les cases. Els bombers han hagut de desallotjar alguns habitatges pròxims a causa del fum, però, a quarts de set, els veïns ja han pogut tornar-hi, i mitja hora més tard ja s'havia controlat del tot el foc.

En total, aquest divendres a la tarda s'han declarat una dotzena d'incendis a les comarques gironines, tot i que han sigut d'escassa importància. Com que tots s'han declarat a la mateixa hora, però, s'hi ha hagut de destinar molts efectius i activar el Pla Infocat en fase d'alerta.

A Salt s'han cremat uns 5.000 metres quadrats de matoll i canyes a la zona de la Devesa. El foc, del qual encara es desconeixen les causes, ha provocat molt fum a causa del tipus de vegetació, però cap risc per a les persones. Tots els altres incendis també estan controlats. A Mont-ras, al Baix Empordà, s'hi ha hagut de destinar 18 dotacions de bombers, i a Vilabertran, a l'Alt Empordà, ha calgut tallar el trànsit ferroviari entre Portbou i Figueres.

També hi han hagut incendis a Sant Llorenç de les Arenes, a Foixà, a Terradelles i a Figueres. També n'hi ha hagut a Capmany, Agullana i Roses.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut