Lloc on s'ha trobat el cos de la víctima a Santa Perpètua de Mogoda
Lloc on s'ha trobat el cos de la víctima a Santa Perpètua de Mogoda
Santa Perpètua de Mogoda

Una dona mor a mans de la seva exparella a Santa Perpètua de Mogoda

És la segona víctima de violència masclista aquest any a Catalunya

RedaccióActualitzat

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha confirmat la mort d'una dona assassinada a mans de la seva exparella aquest dimarts a la nit a Santa Perpètua de Mogoda, al Vallès Occidental. Es tracta d'una dona de 34 anys que els Mossos van trobar morta al carrer Joaquim Malats a tres quarts de dotze de la nit amb diverses ferides d'arma blanca. L'autor, que tenia una ordre d'allunyament, s'ha lliurat a la policia i ha quedat detingut.

L'autor es va entregar al Complex Central dels Mossos Egara a Sabadell acompanyat d'un familiar, i el van haver d'hospitalitzar per ansietat.

L'ordre d'allunyament inicial, vigent des del novembre, es va ampliar dels 500 metres a un quilòmetre per una nova denúncia que la víctima va presentar el 14 de gener. L'agressor s'havia saltat dos vegades l'ordre d'allunyament i estava pendent de 2 judicis per aquest motiu, previstos pels mesos d'abril i juny. La Fiscalia ha reconegut que va haver-hi una "resposta judicial deficient" al risc que corria la dona. 

Segons el sindicat Comissions Obreres, al qual pertanyia la víctima, la dona treballava en el servei de neteja d'una escola, d'on va plegar ahir passades les onze de la nit. Segons indica aquesta font, podria ser que l'home l'estigués esperant. 

El sindicat també ha explicat que la dona assassinada, d'origen equatorià, tenia 5 fills. 

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha guardat un minut de silenci a les 12 del migdia i ha decretat una jornada de dol. Per aquesta tarda a les vuit del vespre hi ha convocada una concentració ciutadana.

L'ajuntament ja ha anunciat que es personarà com a acusació particular. 

És el segon cas de mort per violència masclista de l'any a Catalunya. La primera víctima va ser fa dues setmanes a Súria. Una dona de 79 anys va morir a mans del seu marit de 82, que es va intentar suïcidar.

Aquest vespre, més d'un miler de persones s'han concentrat a la plaça de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda en contra de la violència masclista.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut