Lloc on s'ha trobat el cos de la víctima a Santa Perpètua de Mogoda
Lloc on s'ha trobat el cos de la víctima a Santa Perpètua de Mogoda
Santa Perpètua de Mogoda

La Fiscalia reconeix una "resposta judicial deficient" en el cas de la dona assassinada

És la segona víctima de violència masclista aquest any a Catalunya

RedaccióActualitzat

La fiscal de sala delegada per a la violència sobre la dona, Pilar Martín Nájera, ha reconegut que va haver-hi "una actuació i resposta judicial deficient" a la dona assassinada pel seu home aquest dimarts a la nit a Santa Perpètua de Mogoda. La parella de la víctima, que ha confessat el crim, tenia una ordre d'allunyament per les denúncies prèvies per maltractament.

"No hem sabut valorar adequadament el risc que corria aquesta dona a nivell judicial perquè hi havia hagut indicis, havia denunciat dues vegades, havia demanat una ordre de protecció i s'havia acordat."

En declaracions als mitjans abans d'intervenir a la subcomissió del Congrés dels Diputats que estudia un pacte d'Estat contra la violència de gènere, Martín Nájera ha opinat que "la segona vegada s'hauria d'haver reforçat la protecció d'aquesta dona bé amb la presó, perquè era una persona que ja tenia diverses denúncies per amenaces, coaccions i maltractament, o establir els mecanismes mecànics que permeten detectar la presència de l'agressor abans que agredeixi a la seva víctima".

El de Santa Perpètua és el segon cas de mort per violència masclista de l'any a Catalunya. La primera víctima va ser fa dues setmanes a Súria. Una dona de 79 anys va morir a mans del seu marit de 82, que es va intentar suïcidar.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut