Egipte

Un vaixell nord-americà dispara contra una embarcació egípcia i mata un dels tripulants a Suez

Un vaixell de guerra nord-americà ha disparat contra una embarcació egípcia de venedors ambulants al mar Roig. En l'acció ha mort un ciutadà egipci i dues persones més han quedat ferides. Segons fonts de la seguretat egípcia, el vaixell nord-americà s'esperava per passar el canal de Suez cap al Mediterrani quan uns quants venedors ambulants s'han acostat a bord de petites embarcacions per intentar vendre els seus productes. Els ocupants del vaixell nord-americà els han demanat que no s'hi acostessin i, sempre segons les mateixes fonts, han disparat a una de les embarcacions quan no els ha fet cas.

Actualitzat

El vaixell nord-americà, el "Global Patriot", ha obert foc contra les embarcacions egípcies en el canal de Suez i ha matat a un dels membres de la tripulació, Mohammed Fouad, i n'ha ferit dos més. Segons les forces de seguretat egípcies i diversos testimonis, els nord-americans han disparat contra els vaixells egipcis després que aquests haguessin ignorat els seus avisos perquè no se'ls hi acostessin.

La portaveu de la nau nord-americana ha confirmat que el "Global Patriot" havia alertat les petites embarcacions que estaven al seu voltant perquè no s'hi acostessin a través de ràdio i trets dissuasoris i ha afegit: "Una de les embarcacions s'ha continuat acostant fins al vaixell nord-americà, que finalment, ha obert foc".

El vaixell egipci, dedicat a la venda ambulant, havia de travessar el canal de Suez per poder vendre la seva càrrega. Per la seva part, el vaixell dels Estats Units havia demanat permís per navegar pel canal per anar des del mar Roig fins al Mediterrani.

Un centenar d'embarcacions, que haurien vist l'escena, ja han reclamat que es porti a terme una investigació, segons informa la BBC.

Anar al contingut