Barcelona

Pregó de la Mercè amb la vista posada en l'1-O

RedaccióActualitzat

El pregó de la Mercè tampoc ha estat aliè a la situació política. L'ha fet aquest vespre la filòsofa Marina Garcés, que ha tingut també un record per a les víctimes de l'atemptat del 17 d'agost.

En el seu discurs, ha destacat que els catalans viuen una situació d'excepcionalitat institucional i ha lamentat que es prohibeixi i criminalitzi l'expressió pública de la paraula:

"Davant d'un Estat que converteix una pregunta legítima en una acció il·legal, ara mateix només queda espai per a una resposta col·lectiva contundent que transformi, d'arrel i sense complexos, aquest Estat. Des d'aquí vull fer una especial menció als detinguts i imputats i als estudiants, estibadors i gent que segueix concentrada a hores d'ara al carrer. No es tracta, només, de poder votar. Es tracta de poder dir-nos-ho tot, per poder qüestionar radicalment les bases i les condicions de la nostra convivència, no només nacional, sinó també política i social."

El pregó dona el tret de sortida a ciutadans i visitants per viure quatre dies de la festa més intensa. No faltaran oportunitats de diversió amb les activitats tradicionals, la música, les arts al carrer, els espectacles de circ i els muntatges de dansa que es poden trobar repartits per la ciutat.
 

Anar al contingut