Golf de Guinea

Un petroler francès amb disset tripulants, segrestat en aigües de la Costa d'Ivori

Segrest d'un petroler al golf de Guinea. Segons l'Oficina Marítima Internacional, un petroler amb gairebé una vintena de tripulants, la majoria francesos, ha estat segrestat en aigües de la Costa d'Ivori.

RedaccióActualitzat
Un petroler francès amb bandera de Luxemburg ha estat segrestat en aigües del golf de Guinea prop de la Costa d'Ivori, segons informa l'Oficina Marítima Internacional (OMI), que sospita que els pirates són nigerians.

En el petroler hi ha disset tripulants i es creu que la majoria són de nacionalitat francesa, tot i que això no ha estat confirmat. Molts dels pirates del golf de Guinea són membres de grups que operaven al delta del Níger, molt ric en petroli, i que actuen davant les costes de Nigèria, el Togo, el Benín i la Costa d'Ivori.

El propietari va perdre el contacte amb el vaixell aquest diumenge. Fonts de l'OMI han assenyalat que "la situació al golf de Guinea és bastant dolenta en aquests moments". Segons l'Oficina Marítima, "ja hi ha hagut tres atacs els últims cinc dies", sobretot a les costes de Nigèria.


Anar al contingut