Sant Sadurní

Un negre del celler Finca Viladellops, millor vi de Catalunya 2017

El premi al millor cava ha estat per a un gran reserva del celler Maria Rigol Ordi, en una edició dels Premis Vinari en què han participat 900 vins

RedaccióActualitzat

El penedès negre Turó de les Abelles 2013, del celler Finca Viladellops, al Garraf, ha estat escollit millor vi de Catalunya 2017 en una nova edició dels Premis Vinari.

En aquesta edició hi han participat 900 vins i també s'ha premiat un cava amb sis anys de criança.

El vi que s'ha emportal el màxim guardó dels Vinari, el Turó de les Abelles 2013, és un vi negre del massís de Garraf. El propietari de la Finca Viladellops ha hagut de pujar fins a tres vegades a recollir un guardó per al Turó de les Abelles, el millor vi català d'aquest any. I és que, tot i jugar a casa, és el primer cop que un sol vi guanya tres premis en aquesta gala. 

Els experts el defineixen com un garnatxa elegant, corpulent, però sobretot amb la subtilesa que té el massís de Garraf, que fa que tingui una boca molt fina i molt fresca 

 

El millor cava

El premi al millor escumós se l'ha emportat una empresa familiar petita de Sant Sadurní, Maria Rigol Ordi, amb un escumós de molt llarga criança i una producció molt limitada de poc més de 2.000 ampolles que ara aniran molt disputades.

El propietari del Vinari d'Or al millor escumós, Francesc Manobens, explica que el Gran Reserva 2011 Maria Rigol Ordi té una producció llarga:

"Tenir unes ampolles aguantades dins del celler sis anys esperant per treure-les no es fa feixuc perquè sabem el que és, però és difícil. I és una cursa de molt llarg recorregut."

Un esforç que coneixen bé també la resta de guanyadors d'aquest any d'arreu del territori. Són els millors d'entre gairebé 900 participants i han estat escollits en un tast a cegues. 

La directora dels Premis Vinari, Eva Vicens ha destacar el bon moment que viu el sector a Catalunya:

"El sector està en un moment fantàstic. El sector està viu. Creiem-nos-ho també nosaltres com a consumidors i consumim-lo".

Un reconeixement que fa temps que tenen fora del país i que fa que les seves ampolles estiguin molt disputades. 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut