Barcelona

Un manifest de militants d'ERC encapçalats per Carretero critica la direcció i reclama un congrés extraordinari

Un manifest de nou militants d'ERC que encapçala l'exconseller de Governació Joan Carretero critica la gestió de l'actual direcció d'aquest partit i demana la celebració d'un congrés extraordinari de la formació. Segons aquest grup, l'abstenció al Senat va afavorir els interessos dels partidaris del "sí" al referèndum de l'Estatut. El manifest, que porta per títol "ERC: la militància ha de tornar a parlar", té com a objectiu, segons els firmants, "donar la paraula a les bases abans del nou cicle polític i recuperar una direcció estratègica per a ERC".

Actualitzat

Segons indica el manifest d'aquest grup de militants d'ERC , el partit es troba en un moment crític perquè les bases van desautoritzar la direcció sobre el sentit del vot al referèndum de l'Estatut i per l'expulsió del govern de la Generalitat.. El manifest considera que al rerefons hi ha hagut "la desorientació que fa temps que caracteritza l'actuació política d'ERC i els repetits despropòsits que han marcat aquest 2006". En opinió dels signants, "la línia política erràtica de la direcció"  ha aconseguit  "el que semblava impossible: desaprofitar la posició política privilegiada en què l'havien situat" els resultats electorals. En aquest sentit critiquen la "timidesa" davant el PSC i el "seguidisme" a Maragall. Sobre l'Estatut afirmen que es va fer "un esforç estèril" quan el PSOE ja havia donat per tancada la negociació.

Finalment el manifest denuncia  que "en el partit han proliferat situacions de vulneració flagrant dels estatuts, privilegis personals difícilment justificables i actituds que poden qualificar-se, com a mínim, de poc ajustades a l'esperit del nostre codi ètic".

NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut