Sant Hilari

Carod-Rovira creu que la demanda de Carretero és legítima, però que "no és sensata"

Carod-Rovira ha indicat que troba legítim que Joan Carretero reculli firmes perquè ERC faci un congrés extraordinari per elegir una nova direcció. No obstant, el president d'ERC ha considerat que no creu que davant la proximitat d'unes eleccions parlamentàries aquesta sigui la voluntat de la militància d'ERC, "que ara vol tranquil·litat". El president republicà no ha volgut parlar del contingut del manifest que ha impulsat Carretero i ha dit que quan l'hagi llegit es posarà en contacte amb l'exconseller per parlar-ne, tot i que troba que aquest "no és un bon moment" per celebrar un congrés.

Actualitzat
El president d'Esquerra Republicana de Catalunya ha explicat que el partit té mecanismes interns que permeten intentar forçar la celebració d'un congrés extraordinari d'ERC, però que ell creu que no és el millor moment per fer-ho, tenint en compte la perspectiva d'una convocatòria d'eleccions per a la tardor.

Carod-Rovira ha assegurat que no ha llegit encara el manifest que ha impulsat Joan Carretero, però que quan ho faci parlarà personalment amb l'exconseller. Amb tot ha insistit que no creu que la militància estigui per un congrés i que més aviat ara "vol tranquil·litat". 

El dirigent d'ERC ha afirmat no sentir-se "traït" per l'exconseller de Governació Joan Carretero, ja que, segons que ha puntualitzat, "aquesta no seria la paraula més encertada". "La traïció només és l'acció resultant d'aquells en qui has dipositat prèviament la confiança, i jo crec que queda clar que en un partit polític ningú no es pot sentir traït pels membres del mateix partit, perquè la confiança la tenim tots els qui compartim el projecte polític", ha explicat.

"Se'm podrien acudir moltes paraules, però 'traïció' ni tan sols l'admeto en relació amb una persona com el president del govern espanyol, que no és que hagi o no traït, sinó que ha jugat amb Catalunya", ha afegit.

A la reunió del grup parlamentari, s'ha acordat preguntar al president de la Generalitat, Pasqual Maragall, per la data de la convocatòria d'eleccions, encara que ja ha avançat que la seva formació "no es barallarà amb ningú perquè siguin 15 dies abans o després". "Ja és hora -ha afirmat Carod-Rovira- que se sàpiga la data de convocatòria de les eleccions i això és el que exigeix avui el seny i el que demana també l'opinió pública catalana".

Per Carod, és necessari que se'n sàpiga com més aviat millor la data, perquè "contribuirà a recuperar aquell clima més calmat, més sensat i més civilitzat, que he estat reclamat dins de la política catalana, la gent ens agrairia calmar el panorama polític" i evitarà fer més llarga la sensació d'una "legislatura agònica".

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut