Un incendi afecta Can Ricart després que l'Ajuntament garantís conservar part del recinte

Un incendi ha afectat una nau del recinte industrial de Can Ricart. Precisament l'Ajuntament de Barcelona acabava d'anunciar un pla que garantia la conservació de bona part dels edificis amb valor històric. Segons el regidor del districte, Francesc Narvàez, el foc no ha provocat ni danys personals ni ha deixat gaire malmeses les estructures que es volen conservar. Narvàez ha assegurat que l'incendi "no afectarà el pla de conservació de l'Ajuntament".

Actualitzat

La part del recinte que s'ha cremat era coneguda com a Nau 21 i està previst instal·lar-hi la Casa de les Llengües. Francesc Narvàez ha reconegut que "és molta casualitat" que el foc s'hagi produït immediatament després que l'Ajuntament hagi acordat un pla de conservació llargament reivindicat per veïns i diferents sectors socials. El regidor ha afirmat que l'estructura "no ha quedat gaire afectada" i que igualment tant la nau com la torre del Rellotge, que ha quedat tacada pel fum, s'havien de restaurar. 

El portaveu de la plataforma Salvem Can Ricart, Manel Andreu, ha assegurat que els veïns es plantegen la possibilitat de "demanar responsabilitats al propietari de la nau i a l'Ajuntament de Barcelona" per l'incendi. Andreu ha afegit que ja feia temps que els conservacionistes estaven preocupats per l'estat d'abandonament del recinte.

Anar al contingut