Mèxic

Un huracà recupera força sobre les aigües del Pacífic i amenaça la costa de Mèxic

Un nou huracà amenaça la costa de Mèxic. El "John", que ha recuperat força sobre les aigües del Pacífic, ha aconseguit la categoria 4 de l'escala Saffir-Simpson, de 5, i podria tocar terra en les pròximes hores. El perill que suposa el nou cicló és gran i podria afectar els estats de Michoacán, Colima i Guerrero. Amb tot, els meteròlegs esperen que no ho faci i es desviï abans d'arribar a terra, encara que es desplaci paral·lelament a la costa mexicana. Com a mesura preventiva, milers de mexicans han estat desallotjats, diverses escoles han tancat, i s'han instal·lat centenars de refugis en zones d'alt risc davant les intenses pluges i els forts vents.

Actualitzat

El sisè huracà de la temporada ha recuperat força i presenta un índex de perillositat "sever" amb vents de 215 quilòmetres per hora i ratxes de fins a 265 quilòmetres. El cicló, de categoria 4 a l'escala Saffir-Simpson, podria afectar els estats de Michoacán, Colima i Guerrero.

Acapulco i dinou municipis costaners més han suspès les classes davant la proximitat de l'huracà i per les intenses pluges que l'acompanyen. Com a mesura preventiva, milers de mexicans han estat desallotjats i s'han instal·lat centenars de refugis en zones d'alt risc, davant les intenses pluges i els forts vents.

A més, el "John" ha provocat molts núvols a Oaxaca, Guerrero, Michoacán, Colima i Jalisco, estats de la costa del Pacífic mexicana, on en les pròximes hores poden presentar-se precipitacions d'entre 100 i 300 litres per metre quadrat. Aquests pluges torrencials podrien provocar inundacions en zones baixes, així com moviments de terra a les zones muntanyoses, segons el Servei Meteorològic Nacional de Mèxic.

Tot i que podria tocar terra, els meteoròlegs esperen que el cicló prengui una trajectòria cap al nord-oest, paral·lelament a les costes mexicanes.

Mentrestant, la depressió tropical "Ernesto" podria convertir-se novament en tempesta quan aquest dijous arribi a les costes de l'Atlàntic, de camí cap a la costa est dels EUA.

Anar al contingut