Kandahar

Un guardià de la Revolució Iraniana és detingut a l'Afganistan per les forces de l'OTAN

Un membre de la unitat d'elit de la Guàrdia Revolucionària Iraniana, la força repressiva del règim de Teheran, ha estat detingut a la província afganesa de Kandahar per les forces de l'OTAN, segons ha anunciat la missió internacional. Segons el comunicat, les tropes aliades sospiten que facilitava el tràfic d'armes des de l'Iran fins a Kandahar per proveir els insurgents talibans. De fet, segons els serveis secrets, el detingut manté una relació directa amb el cap dels talibans a la regió.

Actualitzat
Un membre d'Al-Quds de la Força, la unitat d'elit de la Guàrdia Revolucionària Iraniana, va ser detingut al sud de l'Afganistan per la ISAF, les forces de l'OTAN, i és sospitós d'ordenar el tràfic d'armes de l'Iran cap a Kandahar a través de província de Nimroz, segons la mateixa ISAF.

Als Estats Units regularment preocupa el paper que exerceix l'Iran a l'Afganistan, i se cita en particular el suport de Teheran als insurgents talibans. Els iranians "han donat diners per al president Karzai, però al mateix temps proporcionen un cert nivell d'assistència als talibans, les armes, els diners, la formació, els equips, etc.", va dir el comandant dels EUA de les forces internacionals a l'Afganistan, David Petraeus, a principis de novembre en una entrevista

El vincle Iran-Afganistan

Citant funcionaris del Pakistan i l'Orient Mitjà, que van parlar sota la condició d'anonimat, el diari "The Times" sosté que les autoritats iranianes van prestar assistència discreta als activistes d'Al-Quds en la seva lluita contra les tropes de l'OTAN a l'Afganistan veí.

Mentrestant, el president afganès, Hamid Karzai, va admetre a l'octubre que el seu govern estava rebent diners en efectiu del govern iranià i d'altres "països amics".

No obstant això, l'Iran també ha bloquejat des de principis de desembre el pas a l'Afganistan de 1.600 camions carregats de combustible, que creia que anaven destinats a les tropes de l'OTAN, i que segons les autoritats afganeses estaven dirigits cap al mercat privat.
Anar al contingut