El servei de seguretat de la UAB va contenir els joves que es manifestaven contra l'acte de SCC
El servei de seguretat de la UAB va contenir els joves que es manifestaven contra l'acte de SCC
Cerdanyola del Vallès

Un grup d'estudiants increpa els assistents a un acte de Societat Civil Catalana a la UAB

L'Autònoma demana que a la universitat s'hi puguin expressar "totes les idees"

Actualitzat

Nova jornada de tensió a la Universitat Autònoma entre les joventuts de Societat Civil Catalana (SCC) i grups d'estudiants autoanomenats antifeixistes. L'endemà que desenes d'estudiants increpessin una paradeta de l'organització a la plaça Cívica, diversos joves d'extrema esquerra han protestat contra la projecció del documental "Dissidents", amb testimonis de persones contràries al procés sobiranista.

El documental s'havia de projectar inicialment a la sala d'actes de l'Edifici Àgora, però s'ha acabat celebrant a l'aulari central per prevenir aldarulls. Tanmateix, una vintena de joves s'han concentrat en un passadís adjacent a la sala on es feia l'acte i han proferit crits contra els assisents, els quals han titllat de "feixistes". El servei de seguretat del centre ha contingut el grup, que s'ha dissolt abans d'acabar el cinefòrum.

En l'acte hi han participat l'expresident de SCC Rafael Arenas i diputats de Ciutadans i del PP.

La UAB defensa que es puguin expressar "totes les idees"

L'equip de govern de la universitat ha sortit avui en defensa de la llibertat d'expressió "de totes les idees" als espais universitaris, davant les darreres polèmiques. En un comunicat, la UAB assenyala que al centre "s'han de poder expressar totes les idees, sempre que siguin tolerants i no discriminatòries". L'Autònoma reafirma el seu compromís de cedir els seus espais públics perquè "es puguin debatre i expressar les opinions i ideologies de totes les persones" que formen part de la comunitat universitària.

Anar al contingut