Dos dels impulsors d'Estelades al cim davant les muntanyes de Montserrat. (Foto:ACN)
Un grup d'excursionistes vol coronar amb estelades tots els cims catalans. (Foto:ACN)
Manresa

Un grup de joves excursionistes volen coronar amb estelades tots els cims catalans

Coronar amb banderes estelades els cims de tota la geografia catalana és la iniciativa que un grup de joves està promovent per al pròxim diumenge 8 de setembre amb l'objectiu "d'escalfar motors" de cara a la Diada. La idea és que els participants comparteixin les fotografies dels cims a la web del projecte i a la xarxa, i també poder veure, amb binocles, les altres estelades.

RedaccióActualitzat
Un grup de joves està promovent una iniciativa per al diumenge 8 de setembre amb l'objectiu "d'escalfar motors" de cara a la Diada: coronar amb banderes estelades els cims de tota la geografia catalana.

Dos dels impulsors del projecte Estelades al cim, Xavier Clotet i Oriol Ríos, han explicat que amb aquesta ascensió volen reivindicar les muntanyes en el mapa de les aspiracions pel dret a decidir a partir d'un tàndem que ja fa dècades que es mou: el sentiment de país i l'excursionisme. La idea és que els participants comparteixin les fotografies dels cims a la web del projecte i a la xarxa i també poder veure, amb binocles, les altres estelades.

Els organitzadors del projecte Estelades al cim han creat una pàgina web esteladesalcim.cat on es poden fer les inscripcions. Clotet detalla que han proposat "una llista de més de 400 cims de tota la geografia del país i, per inscriure-s'hi, s'ha d'anar a la pàgina web i registrar-se on es vulgui pujar". Els impulsors de la iniciativa destaquen que hi ha des dels cims més emblemàtics de Catalunya a muntanyes i puigs menys elevats; "el més important és que tothom hi pugui trobar el cim que més de gust li vingui pujar; el que més li agradi o el que sigui més a prop de casa seva". Per això, els organitzadors consideren la possibilitat "d'afegir més cims" a l'ascensió simultània si els participants en troben a faltar algun al mapa.

De moment, s'han apuntat més de 200 persones repartides en 26 cims.

Compartir el moment del cim

L'hora de referència per coronar els cims serà les 12 del migdia. "A la pàgina web ja està tot preparat; quan un grup s'inscriu, rep un correu electrònic amb una contrasenya perquè el diumenge 8 pugui publicar la fotografia del cim amb l'estelada al mapa de la web", explica Clotet. Un altre dels moments especials que esperen amb il·lusió els organitzadors és quan, a través dels binocles, es puguin distingir les estelades dels altres cims. A més, animen els participants a compartir imatges dels preparatius del projecte i de l'ascensió a les xarxes socials.
Anar al contingut