Livorno

Un fort temporal a la Toscana causa almenys sis morts

L'alcalde de Livorno diu que la ciutat està "devastada" després del pas del fort temporal

RedaccióActualitzat

Almenys sis persones han mort i tres han desaparegut aquesta nit a conseqüència del fort temporal que ha afectat la regió de la Toscana, al nord-oest d'Itàlia. Hi ha registres de fins a 145 l/m² en 12 hores a Pisa, però la matinada ha portat una gran tempesta, amb acumulacions superiors als 150 mm en poques hores.

Quatre dels morts, membres de la mateixa família, van perdre la vida en un soterrani anegat. Es tracta d'un nen de dos anys, els seus dos pares i un avi, mentre que una altra filla de la parella, de quatre anys, ha sobreviscut.

 

Aquests aiguats han arribat de la mà del front que va passar dissabte per Catalunya, amb precipitacions poc abundants en general. El front s'ha reactivat al seu pas per les aigües càlides del Mediterrani, i això ha fet que hagi arribat amb tota la força a la costa occidental italiana.

La zona més afectada és la ciutat portuària de Livorno i la localitat veïna de Montenero, a la costa toscana. Segons l'alcalde de Livorno, Filippo Nogarin, en dues hores han caigut sobre la ciutat més de 250 l/m² d'aigua, molt més del que pronosticaven les alertes meteorològiques.  

L'alcalde de Livorno parla de "devastació" de la ciutat.

 


 


 

Els bombers i els serveis d'emergència han hagut d'atendre nombroses persones que han quedat atrapades a dins dels seus cotxes i per incidents provocats pels arbres caiguts durant la tempesta.

Està previst que les pluges continuïn diumenge a moltes zones del nord i centre d'Itàlia, inclosa la regió del Laci i la capital, Roma. El risc de nous aiguats augmentarà cap al sud d'Itàlia, sobretot durant la pròxima matinada.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut